Статті

Експерти розповіли, як визначити реальний пробіг старої машини

Share

Не секрет, що багато машин на вторинному ринку мають скручений пробіг. Експерти, розповіли, які ризики для майбутнього володаря такого автомобіля він може в собі таїти, а також, як можна виявити коригування одометра.

Так, технічний директор мережі автосалонів Fresh Auto зазначив, що визначити втручання в діяльність одометра автомобіля можна декількома способами. Показниками величезної кількості пройдених кілометрів стануть гальмівні диски: середній термін їх роботи становить 70 – 110 тис. Кілометрів в залежності від матеріалу виготовлення, використання та класу машини. Якщо фаска диска велика, повідомляє експерт, а диск менше 10 мм, то пробіг автомобіля становить не менше 100 тис. Км. Індикатором великого пробігу машини стануть і покришки – на кожній шині вказана тиждень і рік їх виробництва. В середньому комплекти для обох сезонів ефективні не більше 25 – 40 тис. Кілометрів пробігу в залежності від інтенсивності використання ТЗ.

Щоб виявити коригування пробігу, в першу чергу, потрібно уважно вивчити ПТС: зазначити, оригінал це або дублікат, за яких умов була заміна даного документа, яка кількість власників було у авто і які були терміни володіння, а також чи є явне наявність перекупника в ланцюжку перепродажу машини. На наявність перекупників повідомляє запис в ПТС власника без постановки ТЗ на реєстраційний облік, здійснення продажу «договору на договір», ігноруючи здійснення реєстраційних дій.

«У деяких випадках виявити« скручений »пробіг можна за допомогою онлайн-сервісів, які видають інформацію в прив’язці до VIN-номером. Також підтвердити дані одометра можна, якщо збереглися документи про обслуговування автомобіля. Не випадково автомобіль, який проходив регулярне технічне обслуговування у дилера, завжди цінується вище – завдяки прозорій історії », – зазначає директор департаменту Рольф Автомобілі з пробігом Ірина Циганкова.

При цьому експерт повідомляє, що ризик для покупця машини зі скрученим пробігом полягає в тому, що новий власник не знає, який реальний пробіг ТЗ і які регламентні технічні роботи пора проводити. У цьому сенсі найоптимальнішим є автомобіль віком до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024

В Україні створили нову машину для роботи на бездоріжжі

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

04.05.2024

Засекречений кросовер Dacia Stepway 2.0: як він може виглядати

Сьогодні хетчбек Dacia Sandero Stepway більше схожий на піднятий хетчбек, ніж на повноцінний кросовер. Так…

04.05.2024