Чи є у моторного масла термін придатності, і чи може воно зіпсуватися

0
105

Як може зіпсуватися нафтопродукт, зокрема моторне мало? Або все-таки на практиці все не так просто і очевидно, як може здатися? Напевно, багато водіїв хоча б раз задавалися питанням про те, чи є у мастильного матеріалу якийсь термін придатності. Чи варто взагалі шукати будь-які тимчасові позначки на упаковці і враховувати їх при експлуатації своєї улюбленої «ластівки»? Саме час розібратися в питанні.

Термін придатності є не тільки у вершкового масла і соняшникової олії, а й у моторного масла. Даний момент слід враховувати не тільки при покупці каністри з мастильними матеріалом, але і при наступній заміні масла, після деякого часу з моменту покупки. Зрештою красномовне клеймо з датою виробництва на етикетці кожної каністри є аж ніяк не для краси.

Як довго може зберігатися моторне масло? Насправді не так довго, як може здатися. Термін придатності безпосередньо залежить від того, яка у мастильного продукту основа. Мінеральні масла зберігаються набагато менше, ніж синтетичні. При цьому матеріал починає «стрімко» (за мірками нафтопродуктів) псуватися відразу після першого відкупорювання каністри контакту із зовнішньою атмосферою. Найчастіше на каністрі вказаний термін придатності в 5 років. Однак, на практиці ця цифра нижче. Для мінеральних масел вона рідко перевищує 3 роки.

Коли виходить встановлений термін, масло не перестає в один момент бути мастильним матеріалом, проте, чим далі, тим сильніше воно буде втрачати свої експлуатаційні якості. Використання такого складу небезпечно для водія і навколишніх людей. Тому слід з підвищеною пильністю ставитися до всіляких акціях, знижках і розпродажах, на яких магазини намагаються збути каністри моторного масла за менші гроші. Не виключено, що виставлений мастильний матеріал ось-ось почне псуватися. Не варто забувати і про те, що втрачати свої якості, причому в формовані режимі, мастило продовжує і після того, як виявилася всередині автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.