З’ясували, на скільки зростає ціна автомобіля зі скрученим пробігом

0
295

Маніпуляції зі скручуванням пробігу  – одна з найбільших проблем на ринку старих автомобілів по всьому світу. З точки зору законодавства практично неможливо встановити винуватця в відкаті значення одометра. Тому власники продовжують завищувати вартість своїх автомобілів, вносячи зміни в значення пробігу.

Найбільша платформа перевірки історії автомобілів carVertical провела дослідження (з результатами ознайомилися журналісти uamotors.com), щоб з’ясувати, власники яких автомобілів найчастіше змотують пробіг. Для отримання достовірних результатів було проаналізовано понад 570 000 звітів про історію автомобілів. Дослідження показало, що продавці заробляють купу грошей при продажі машини за рахунок скручування пробігу.

В результаті аналізу історії автомобілів редакцією в 2020 році було виявлено, що більшість випадків скручування пробігу було здійснено на автомобілях з дизельним двигуном. Серед усіх зафіксованих випадків 74,4% – дизельні авто. Такі машини зазвичай вибирають водії, які щодня долають великі відстані. Це основна причина, по якій дизельні автомобілі мають підроблені свідчення одометра на вторинному ринку.

Пробіг бензинових машин скручують значно рідше (25% всіх зафіксованих випадків). Однак в майбутньому ця тенденція може змінитися, оскільки пропорції дизельних і бензинових автомобілів за останні роки різко змінилися.

Лише 0,6% випадків скручування пробігу зафіксовано у електромобілів і гібридів.

Однією з головних причин, по якій скручування пробігу користується такою популярністю, є низька вартість процедури. За пару сотень євро можна змінити свідчення навіть на найбільш захищених автомобілях, але збиток суспільству завдається колосальна.

Як показало дослідження carVertical, в залежності від віку уживаного автомобіля продавці завищують ціну на машину до 25 відсотків після відкоту значення пробігу. Дані показують, що вартість імпортованих з США моделей може вирости на суму до 6 000 євро.

Таким чином, не знаючи історії автомобіля, покупець може переплатити велику суму.

Згідно з дослідженням, найчастіше скрутці пробігу піддаються автомобілі 1991-1995 років виробництва. В середньому пробіг скручується на таких автомобілях на 80 000 км. Безумовно, це не є одкровенням, оскільки старі автомобілі дешевше і простіше з технічної точки зору. Показання одометра на них змінити набагато простіше, ніж у сучасних машин.

Середнє значення змотування пробігу машин 2016-2020 років випуску становить 36 000 км. Однак, зважаючи на ситуацію на вторинному ринку, збиток від шахрайства може бути в кілька разів більше, ніж для більш вікових автомобілів.

Дослідження також виявило кілька випадків скручування пробігу на 200 000 і й 400 000 км.

Більшість покупців уживаних автомобілів не знають історії машини, яка їх цікавить. Хто знає, через що довелося пройти автомобілю. Звіт про історію може розкрити деякі факти, які допоможуть вам не стати власником поганий машини в красивій обгортці. Також знання можуть вам дати перевагу при переговорах по ціні.

25% вартості автомобіля – відмінний привід перевірити історію в інтернеті.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!