Статті

ТОП-5 помилок, які часто трапляються під час заміни шин

Share

Наш експерт який багато років працював на шиномонтажі розповів про п’ять поширених помилок, яких водії припускають при сезонній зміні шин.

1. Нехтування технікою безпеки

При самостійній заміні коліс важливо використовувати відповідний інструмент, надійний домкрат, противідкатні упори та працювати на рівній, просторій площадці. Багато штатних домкратів недостатньо стійкі, і при піднятті кузова автомобіль може легко зісковзнути. Перш ніж піднімати машину на домкраті, необхідно послабити колісні болти, інакше на вивішеному колесі може виникнути нестійкість, що підвищує ризик падіння автомобіля та можливого пошкодження елементів або травм, пише «Російська газета» .

2. Ремонт проколів джгутами

Після зберігання коліс можна виявити, що шина спустила, навіть якщо причина проста, наприклад, цвях або саморіз, що застряг. Використовувати джгут для ремонту в цьому випадку не рекомендується – це тимчасове рішення, яке підходить тільки для того, щоб дістатися шиномонтажу. За будь-яких пошкоджень шин, що викликають втрату тиску, краще звернутися до фахівців, які зможуть усунути проблему за допомогою ремонтних пластирів або «грибків».

3. Неправильний монтаж шин

Різні малюнки протектора вимагають особливого розташування шин на колесах. Для спрямованих шин (з протектором у вигляді «ялинки») важливо слідувати напрямку, вказаному стрілкою та написом «Rotation» на боковині. Якщо протектор асиметричний, орієнтуйтеся за написами «Inside» та «Outside», які вказують, яка сторона шини повинна бути всередині або зовні диска.

4. Економія на балансуванні

Якщо шини зберігаються на дисках, рекомендується балансувати весь комплект перед кожним сезоном. З часом шини зношуються, а встановлені вантажі можуть відлетіти, що призводить до дисбалансу та знижує комфорт при русі, а також скорочує термін служби підвіски та самих шин.

5. Перетягнуті або недокручені колісні болти

Помилки із затяжкою болтів зустрічаються як за самостійної заміні коліс, і у сервісах. Надмірно затягнуті болти можуть створити проблеми при заміні колеса в дорозі, тому що відкрутити їх звичайним ключем буде важко. Слабозатягнуті болти також становлять небезпеку: колесо може відкрутитися під час руху, що є вкрай небезпечним для всіх учасників дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Skoda випустила новий Karoq, який має всі шанси стати найпопулярнішим у своєму класі

Skoda представила оновлену лінійку комплектацій для кросовера Karoq, додавши більше стандартного обладнання. Замовлення на нові…

25.10.2024

Nissan Rogue приєднається до сегменту підключаємих гібридів у 2025 році

Можливо, потрібен час і спад продажів найпопулярнішого позашляховика, але Nissan нарешті наважився запропонувати гібридні автомобілі…

25.10.2024

Названо основні ознаки, що вам намагаються продати старий мотлох замість авто

При виборі уживаного транспортного засобу багато хто проходить вогонь, воду та мідні труби. Найчастіше доводиться…

25.10.2024

Водіям нагадали про поширені помилки при налаштуванні бічних дзеркал

Всім відомо, що правильне налаштування дзеркал заднього виду дозволяє підвищити загальну безпеку транспортного засобу під…

25.10.2024

Subaru BRZ представили на офіційних фото в новому ексклюзивному кольорі

Декілька днів тому компанія Subaru анонсувала на офіційному тизері модель BRZ в ексклюзивному фіолетовому кольорі.…

24.10.2024

Що потрібно знати водіям про штрафи за відсутність номерних знаків

В українському законодавстві іноді виникають плутанини, які викликають запитання і непорозуміння у водіїв. Однією з…

24.10.2024