Поліцейський розповів про 7 способів зупинити автомобіль з відмовленими гальмами

Час читання: < 1 хв.
0
Поліцейський розповів про 7 способів зупинити автомобіль з відмовленими гальмами

На дорозі можуть відбуватися не найприємніші ситуації. При цьому відмова гальм відноситься до досить небезпечних. У цьому випадку автовласнику необхідно активувати аварійну сигналізацію, щоб інші учасники руху намагалися триматися подалі. Представник поліції розповів, як можна зупинити автомобіль, якщо натискання на педаль гальма не приводить до потрібного результату.

Що ще назвав поліцейський

Так, насамперед необхідно постаратися знизити швидкість. Ще краще виїхати на менш жваву дорогу, щоб скоротити ризик можливих небезпечних ситуацій. Добре, якщо поруч виявиться путівець або поле. Крім того, простіше зупинити машину, якщо рухатися на підйом. Не варто глушити двигун, оскільки гальма активуються лише під час роботи спеціального підсилювача. Можна спробувати багато разів натиснути на педаль, щоб збільшити тиск у гальмівній системі, оскільки найчастіше реагувати вони перестають при витоку гальмівної рідини.

На машинах з механічною трансмісією знизити швидкість можна, перемикаючись на знижені передачі. При їзді з боку на бік підвищується опір коліс і швидкість може стати нижче. У крайніх випадках можна використовувати ручне гальмо, але затягувати його слід плавно, щоб машину не занесло. Якщо нічого не спрацьовує, допоможе контактне гальмування – для цього потрібно притиснутися у відбійнику.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!