Статті

Шість необхідних речей для підготовки авто до зими

Share

Експерти озвучили головні рекомендації щодо підготовки автомобіля до холодів. Що варто зробити до заморозків, які системи варто перевірити, які процедури провести. Запобіжні заходи допоможуть уникнути неприємних ситуацій, які можуть застати автовласника у перші морози зненацька.

1. Зміна гуми

До цієї процедури варто підготуватися заздалегідь, адже бюджет на купівлю нової гуми може бути суттєвим. Важливо, щоб шини були саме зимові, тобто відповідали сезону. Шиповані чи фрикційні – не так важливо. Причому «перевзути» необхідно всі чотири колеса. Планувати бачить на шиномонтаж потрібно, коли встановиться плюс 7-6 градусів. Це має статися раніше, аніж випаде перший сніг. Такий підхід дозволяє уникнути того самого «дня бляхаря».

2. Акумулятор

Без акумулятора машина не зможе завестись та повноцінно експлуатуватися. Зимовий морозний ранок, перед виїздом на роботу, особливо неприємно виявити проблему з АКБ. Тому заздалегідь необхідно перевірити стан батареї. Рекомендується звернути увагу на рівень електроліту, а також переконатися, що клеми не окислені і на пристрої немає забруднень. Через шар бруду може прискорюватися саморозрядний процес, а також погано проходити струм. Важливо також зарядити акумулятор спеціальним пристроєм. Найпростіше перевірити та за необхідності обслужити АКБ у професійному сервісі.

3. Технічні рідини

Перед зимовим сезоном необхідно перевірити рівень олії та переконатися, що ви не проїхали на ньому більше визначеного терміну. При заміні олії в двигуні обов’язково потрібно міняти масляний фільтр.

Не забудьте змінити рідину в бачку омивача. Якщо влітку було залито звичайну воду, то взимку можна використовувати лише «незамерзайку». Щітки склоочисника також краще замінити, зимовий варіант набагато зручніший в експлуатації у сніговий період.

Якщо ви не впевнені в параметрах антифризу, його також необхідно перевірити на відповідність сезону. Щільність антифризу заміряється спеціальним приладом – рефрактометром. Він дозволяє переконатися, яку температуру може витримати антифриз. Якщо густина буде низька, обов’язково замініть його на відповідний.

Заміна гальмівної рідини проводиться кожні два роки, оскільки вона вбирає в себе вологу з атмосфери. Логічно, що під час морозу вода може замерзнути, що вплине на справність гальмівної системи. Якщо терміни заміни гальмівна рідина ви не знаєте, можна перевірити кількість вологи в ній на СТО.

4. Паливна система та запалювання

Щоб уникнути складнощів із запуском взимку, необхідно не тільки перевірити АКБ та залити олію по сезону. Система запалювання та паливна система також повинні бути заздалегідь обслугововані. Від них може залежати безпроблемний низькотемпературний запуск авто. Водіям радять пройти комплексну діагностику всіх систем ДВЗ на професійному сервісі. У морози двигун зазнає колосальних навантажень, тому якщо влітку зношена свічка запалювання створювала іскру, то взимку вона вже з більшою ймовірністю відмовить. Або інший сценарій – забита паливна форсунка розпорошує паливо неправильно та запросто заливає навіть нові свічки.

5. Діагностика авто

Якщо дозволяє час, корисно пройти повну діагностику авто перед зимовим сезоном. Для автомобіля зима – це найскладніший період. В автомобілі все взаємозалежне, тому іноді дрібний ремонт на початковій стадії може врятувати від серйозних поломок. Краще переконатися, що з автомобілем усе гаразд до того моменту, коли доведеться замерзлими руками лізти під капот прямо на дорозі.

6. Обробка ущільнювачів

Після відвідування миття взимку або навіть при різких перепадах температур трапляються неприємні ситуації, коли двері або багажник авто примерзають. Тому можна завчасно нанести на всі гумові ущільнювачі спеціальне мастило із силікону. Замки також можна заздалегідь обробити. Купуйте спеціальні розморожувачі і залийте його в замкову щілину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Поради

Останні записи

Названо автомобілі, за якими всі будуть сумувати

Моделі часто знімаються із виробництва. Навіть якщо це легендарні автомобілі. Наприклад, минулого року перестали випускати…

05.10.2024

Volkswagen не може випустити електромобілі за 20 000 євро

Volkswagen стикається з труднощами у виробництві своїх бюджетних електромобілів за 20 000 євро. Очікувалося, що…

05.10.2024

Неймовірна надійність: Rivian R1T продовжує працювати навіть після урагану Хелен

Власник електромобіля R1T очікував, що йому доведеться зателефонувати до своєї страхової компанії, щоб повідомити про…

05.10.2024

10 авто, які майже не зупиняють поліцейські для перевірки документів

При виборі автомобіля спочатку дивляться на його здатність закрити потреби майбутнього власника. Мало хто замислюється,…

05.10.2024

Експерти розповіли, як під час купівлі розпізнати європейські автомобілі-потопельники

На українському ринку знову з'явилися свіжопригнані з-за кордону машини-потопельники, цього разу з європейського ринку. У…

05.10.2024

Представлено гібридну версію Subaru Forester E-Boxer

Одним із найпопулярніших автомобілів японського бренду Субару є Subaru Forester 2024. З моменту своєї появи…

05.10.2024