8 секретних функцій авто, про які повинен знати кожен водій

Час читання: < 1 хв.
0
8 секретних функцій авто, про які повинен знати кожен водій

Кожен автомобіль має безліч функцій, деякі з яких залишаються невідомими для багатьох водіїв. Експерти виділили вісім стандартних функцій, які не всі власники використовують, але які можуть підвищити безпеку та комфорт під час керування.

Наприклад, для захисту дітей під час поїздок можна активувати важіль на одній із панелей задніх дверей, що блокує можливість відкриття дверей зсередини. Заблокувати відкриття вікон можна, натиснувши нижню кнопку під склопідйомниками.

Реклама

Зверніть увагу на салонне дзеркало. Якщо на ньому є невеликий світлодіод, це означає, що дзеркало монохромне і захищає від сліпучого світла фар автомобілів позаду. Якщо є кнопка, її можна використовувати для піднімання шлагбаума або відкриття гаражних воріт.

Більшість автомобілів мають можливість регулювання висоти ременя безпеки – для цього потрібно знайти фіксатор на бічній панелі. Кнопка рециркуляції повітря допомагає швидше прогріти салон та усунути неприємні запахи ззовні. Крім того, можна обмежити можливість відкриття дверей під час руху, утримуючи кнопку блокування центрального замку. А якщо акумулятор розрядився і автомобіль має безключовий доступ, витягти жало ключа можна, натиснувши спеціальну кнопку на панелі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!