Статті

П’ять автомобільних опцій, що дратують водіїв найбільше

Share

Без сумніву, сучасні автомобілі є дивом техніки та комфорту. Ці потужні й слухняні машини приносять масу позитивних емоцій, відповідаючи на кожен рух рук на кермі. Одним натисканням кнопки або дотиком до екрана дисплея можна отримати необхідну інформацію, розважитися приємною музикою або створити потрібний температурний режим.

Однак навіть у найновіших моделях крутих позашляховиків є речі, які можуть дратувати водіїв. Розглянемо кілька налаштувань, які не дуже подобаються більшості автомобілістів.

1. Чи потрібна штатна навігація в машині?

Коли розробники додавали навігаційну систему, вони мали найкращі наміри. Вони розраховували, що ця система дозволить водіям вільно орієнтуватися у великих містах і вибудовувати потрібні маршрути. Однак не завжди ця система може зв’язуватися по стільниковому зв’язку для отримання актуальної інформації про пробки. У деяких автомобілях використовуються радіоканали, які не спроможні забезпечити точні дані.

Водії, що використовують штатну навігацію, часто потрапляють у пробки, що сильно дратує, оскільки дорога по завантажених вулицях виявляється набагато довшою, ніж планувалося. Додатково потрібно дбати про оновлення карт та платити за це. Набагато простіше скористатися мобільним телефоном і за допомогою безкоштовного сервісу прокласти маршрут з урахуванням поточного трафіку.

2. Спілкування з голосовим помічником

Система голосового управління замислювалася як допомога водієві, щоб він міг, не відриваючись від дороги, швидко отримати доступ до функцій, наприклад, налаштувати мультимедійну систему, знайти телефон або розрахувати новий маршрут. Однак на практиці ця функція часто дратує. Голосовий помічник не завжди розпізнає слова і перепитує або виконує не ті дії, які очікуються.

Щоб керування голосом працювало без помилок, комп’ютеру спочатку потрібно навчитися і пристосуватися до мовлення власника. Водії стикаються з тим, що мова помічника відтворюється з помилками, зупиняється, її важко зрозуміти. Це викликає неабияке роздратування.

3. Система старт-стоп

Ця функція, що відключає двигун під час зупинки, задумана для економії палива та збереження працездатності агрегатів. Проте багато водіїв вважають її однією з найприкріших опцій. Система відключає двигун на кілька секунд, що викликає затримки під час руху в пробках і перед світлофорами. Це робить маневри складнішими, а система стає джерелом роздратування. Багато водіїв вважають за краще її вимкнути.

4. Контроль тиску в шинах

Ця функція корисна, оскільки правильний тиск у шинах важливий для керованості автомобіля, економії палива і довговічності покришок. Якщо датчики тиску знаходяться всередині колеса, система працює надійно. Проте, якщо система визначає тиск побічно, через швидкість обертання коліс, виникають проблеми. На нерівних дорогах система може сповіщати про неіснуючі пошкодження або не помічати проколи, що викликає роздратування.

5. Система утримання на смузі

Ця опція дозволяє водієві трохи розслабитися, адже автоматика стежить за тим, щоб автомобіль не з’їхав зі смуги. Проте на дорогах із поганою розміткою або при об’їзді перешкод система може помилятися і повертати автомобіль на небажану траєкторію. Це змушує водіїв злитися на опцію утримання на смузі та намагатися її вимкнути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Поради

Останні записи

Lamborghini показала в Китаї гібридні Urus SE та Revuelto (фото)

На автосалоні в Ченду компанія Lamborghini вразила публіку, представивши одразу дві інноваційні моделі: гібридний Urus…

31.08.2024

Aston Martin Vanquish знову демонструє свій ретро-дизайн

Aston Martin готується презентувати новий Vanquish, який обіцяє стати не просто наступником DBS, а справжньою…

31.08.2024

Volvo показала в Китаї свій перший мінівен EM90, а також свій найшвидший паркетник EX30

На автосалоні в китайському місті Ченду компанія Volvo представила свій перший серійний мінівен, який отримав…

31.08.2024

Експерт розкрив головну проблему гібридних автомобілів з можливістю підзарядки

Фахівці провели тестування більшості автомобілів з гібридними силовими установками, які можна заряджати від зовнішньої електромережі,…

31.08.2024

Mercedes готується до продажу електричного аналога S-class

Фактично це означає, що EQS буде випускатися лише одне покоління, хоча модель отримає фейсліфтинг перед…

31.08.2024

Поліція переплатила 8 млн грн за радари TruCAM

За даними досудового розслідування, у 2020 році Державне агентство інфраструктурних проектів провело тендер на закупівлю…

31.08.2024