Статті

Водіям наголосили, що необхідно утримуватися від певних дій в авто влітку

Share

В червні 2024 року в Україні спостерігалася спекотна та дощова погода. Прогнози Укргідрометцентру підказують, що липень обіцяє бути теплішим за звичайне. З цього приводу водії вживають заходів, щоб забезпечити комфорт в перегрітому салоні автомобіля. Однак є кілька категоричних рекомендацій, які водії повинні дотримуватися влітку.

Досвідчені водії завжди пам’ятають, що не слід встановлювати температуру кондиціонера на мінімум та включати обдув на максимальну потужність, якщо салон автомобіля перегрітий. Це може призвести до того, що лобове скло автомобіля може розтріснутися через різку зміну температур.

Тому перед тим як включити кондиціонер на повну потужність, досвідчені водії спочатку направляють потік повітря внизу салону, а потім виходять з автомобіля і дозволяють йому провітритися протягом кількох хвилин. Також вони можуть охолоджувати торпедо, панелі дверей та кермо, змочуючи їх водяною серветкою.

Тріщина на лобовому склі не тільки збільшує ризик ДТП, але також може спричинити штраф. В Україні поліцейські за тріщину на лобовому склі штрафують водіїв, зазвичай, на 310 грн. Вони вважають, що це порушення передбачене ч.1 ст.121 КУпАП (Управління транспортним засобом, що має технічні несправності, з якими експлуатація його забороняється).

Юристи стверджують, що такі штрафи не мають під собою законної підстави, тому їх треба оспарювати у суді. На їхню думку, сколи та тріщини на лобовому склі транспортного засобу не належать до технічних несправностей. Відповідно до пунктів 31.1, 31.3, 31.4 ПДР, тріщина на склі не вважається технічною несправністю, за якої забороняється експлуатація автомобіля. Але суди часто так не вважають, підтримуючи рішення патрульних поліцейських.

Як влітку захистити автомобіль від спеки? Це можна зробити досить легко. Наприклад, намагайтеся паркуватися в тіні, найкраще в тіні будинку (але не в тіні дерев); користуйтеся екранами, якщо залишаєте автомобіль більше ніж на 1,5-2 години; захищайте автомобіль чохлом, якщо залишаєте його надовго; регулярно чистіть салон, використовуючи засоби для чищення автомобілів; не лінуйтеся мити автомобіль; регулярно перевіряйте рівень рідин, адже у спеку вони можуть швидше витрачатися; регулярно перевіряйте фільтри, щоб вони не були забиті; перевіряйте тиск у шинах.

Чому потрібно регулярно перевіряти тиск у шинах? На це є дві причини. По-перше, через спеку тиск у шині може піднятися вище за допустимий рівень. По-друге, через ультрафіолетові промені та високу температуру руйнується структура матеріалу покришки, адже в її складі є каучук.

 

Досвідчені водії також регулярно перевіряють радіатор та вентилятор охолодження, промивають підкопотний простір та водостоки. Якщо радіатор забитий сміттям, а вентилятор охолодження не працює, то це може призвести до перегріву двигуна з усіма поганими наслідками.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Поради

Останні записи

П’ять найкращих вживаних електромобілів Tesla для покупки у 2024 році

Компанія Tesla внесла значний внесок у розвиток ринку електромобілів з випуском Tesla Model S у…

30.06.2024

Mercedes-Benz планує збільшити інвестиції у двигуни внутрішнього згоряння

Автовиробник Mercedes-Benz не скорочує інвестиції в двигуни з внутрішнім згорянням, а навпаки, планує їх збільшити.…

30.06.2024

Десятки тисяч Volkswagen Golf та Atlas викликали величезні проблеми у власників

Volkswagen Group of America оголосила про відкликання 84 432 автомобілів моделей Golf і Atlas, випущених…

30.06.2024

Перші зображення нового суперкара Toyota з’явилися в мережі

Один з найнеймовірніших японських суперкарів останніх років, розроблений Toyota, наближається до свого дебюту. Це серійна…

30.06.2024

З 16 липня певні водії можуть втратити права: кого це стосується

В Україні з 16 липня деякі категорії громадян можуть бути обмежені у праві керувати транспортним…

30.06.2024

Став відомий запас ходу нового електромобіля Skoda Elroq 2025

Компанія Skoda офіційно представила свій перший повністю електричний кросовер Elroq, який планується випустити у 2025…

30.06.2024