Статті

Які звички водіїв призводять до поломок зчеплення

Share

Автомобілів з механічною коробкою передач в Україні продається все менше. Але це зовсім не означає, що «ручна» трансмісія перестала бути актуальною! Деякі навіть вважають класичну «механіку» надійнішим варіантом, ніж будь-які «автомати».

Слабке місце будь-якої механічної коробки – зчеплення. Найбільше цьому вузлу шкодить звичка завжди тримати ногу на педалі (нехай і в невижатому стані). Тут потрібно розуміти, що навіть найменший дотик до педалі спричиняє швидший вихід елемента трансмісії з ладу.

Ще один спосіб нашкодити зчепленню – починати рух різко, а іноді – з пробуксовкою. Різко кидати ліву педаль теж шкідливо. Це загрожує прискореним зносом фрикційних дисків, плюс може закінчитися поломкою демпферних пружин.

Тим часом, розкрито, які деталі підвіски машин ламаються найчастіше. Очільник компанії Autolist Віктор Волошин пояснив, які компоненти найчастіше виходять з ладу і потребують заміни. За його словами, зношені комплектуючі можуть стати причиною аварії.

“Найчастіше трапляється знос стійок і амортизаторів з часом. Це призводить до погіршення керованості, зчеплення з дорогою, збільшення гальмівного шляху, через що ймовірність занесення різко зростає”, – зазначив експерт.

Крім цього, через удари або надмірні навантаження можуть просідати або зовсім лопатися пружини. Якщо проблему своєчасно не усунути, вона може призвести до нерівномірного розподілу ваги, а в окремих випадках і зовсім стати причиною перекидання.

Нерідко механіки стикаються зі зносом шарових опор, які відповідають за з’єднання важелів підвіски безпосередньо з колесами. Самі важелі також можуть вийти з ладу, якщо під час їзди водій допускає часті пробої.

“Серед поширених проблем також знос рульових наконечників. Вони з’єднують рульову рейку з колесами, і їхній знос призводить до люфту в рейці”, – підсумував Волошин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Volkswagen готує новий бюджетний кросовер (фото)

Volkswagen продовжує розширювати свою лінійку бюджетних кросоверів на ринках, що розвиваються. Після запуску моделі Nivus…

04.09.2024

Компанія Ford запатентувала новий вид реклами в автомобілі

Ви її любите чи ненавидите, але реклама керує Інтернетом. Це недосконала та складна система, яка…

04.09.2024

Skoda представила новий Kodiaq (фото)

Skoda презентувала новий Kodiaq Sportline Business, який відрізняється чорними радіаторними ґратами, спортивними легкосплавними дисками та…

04.09.2024

Найпопулярніші автомобілі на українському ринку

У серпні український ринок нових легкових автомобілів очолив кросовер Renault Duster, який значно випередив інші…

03.09.2024

Ford готує дві люксові моделі під своїм преміальним брендом

Якщо вам здається, що модельний ряд Lincoln в США виглядає обмеженим, ви не помиляєтесь. Компанія…

03.09.2024

Названо найбезпечніші бренди автомобілів

Компанія Tesla потрапила до рейтингу найбезпечніших автомобільних брендів за кількістю смертельних аварій, згідно з дослідженням,…

03.09.2024