Експерт перерахував три ознаки того, що гальмівні диски зношені

0
64

Якщо не змінювати деталі вчасно, це може призвести до заклинювання гальм, що підвищує ризик ДТП. Однак помітити проблеми може не лише фахівець, а й сам водій. Є три характерні ознаки: вібрації, биття керма та нехарактерні звуки. 

За словами фахівця, на автомобілях з автоматичною коробкою або варіатором гальма зношуються набагато швидше, ніж на тих, які оснащені “механікою” або роботом. Справа в тому, що у випадку з механічною трансмісією або роботизованою коробкою передач у процесі гальмування бере участь і двигун. Наявність в автомобілі антиблокувальної системи гальм (ABS) також продовжує термін служби дисків.

А от водіям, які віддають перевагу спортивному стилю водіння і вичавлюють педалі газу і гальма до упору, слід пам’ятати, що при такій експлуатації диски закінчать термін служби швидше за природний ресурс. 

“Різке гальмування в калюжі може призвести до деформації гальмівного диска, а у великих мегаполісах, де на дорогах усю зиму реагенти, диски теж швидше зношуються”, – зазначив експерт.

Виробники гальмівних дисків рекомендують змінювати диски залежно від пробігу. Найчастіше йдеться про заміну кожні 100 тисяч кілометрів, але насправді знос настає набагато раніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!