Розкритий спосіб, як категорично не можна розморожувати лобове скло автомобіля

0
124

Аналітична компанія Aviva провела дослідження, в ході якого з’ясувалося, що приблизно 5 відсотків автомобілістів із 1000 у Великобританії користуються для розморожування лобового скла автомобіля вкрай небезпечним для нього способом.

Видання «Express» опублікувало статтю, в якій нагадало, що такий метод розморожування «лобової» машини неприпустимий, якщо автовласник хоче зберегти скло в цілому стані.

У дослідженні «Aviva» стверджується, що на 2 тисячі опитаних припадає 11% тих, хто для очищення скла автомобіля від льоду та інею користується окропом. Причому навіть попри те, що їм відомо про можливі наслідки такого рішення.

Разом з тим, голова відділу маркетингу однієї з найбільших компаній з виготовлення скла для машин «Autoglass» нагадує, що контакт гарячої води з крихким та холодним лобовим склом машини часто призводить до фатальних наслідків:

«Поспішаючи, коли хочеться швидко позбутися льоду та інею, деякі водії можуть піддатися спокусі облити скло окропом. Але цієї тактики варто рішуче уникати, оскільки раптова зміна температури призводить до розширення скла і дрібні відколи на ньому починають драматичним чином перетворюватися на тріщини».

Крім того, закордонний експерт зазначив, що скло зовсім необов’язково трісне, якщо розтопити кригу на ньому окропом. Однак така процедура з кожним разом робитиме його склад дедалі тендітнішим і схильнішим до різноманітних ушкоджень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!