Електромобілі Volvo зможуть заряджатися на станціях Tesla

Час читання: < 1 хв.
0

Компанія Volvo Cars стала першим європейським автовиробником, який погодився перевести свої електромобілі на зарядний стандарт Tesla. Відповідну угоду вже підписано. Втім, автовласникам залишать можливість використовувати зарядні термінали типу CCS (Combined Charging System).

Перехід Volvo на так званий північноамериканський зарядний стандарт (North American Charging Standard, NACS), що є запатентованою розробкою Тесли, проходитиме за тією самою схемою, яку фірма Ілона Маска вже запропонувала іншим автовиробникам. У першій половині 2024 року електромобілі шведської марки – XC40 Recharge, C40 Recharge, EX90 та EX30 – отримають адаптер, який дозволить їм підключатися до терміналів Tesla Supercharger. Це відкриє їх власникам доступ до мережі з 12 з лишком тисяч зарядок, що розташовані більш ніж у 2 тисячах локацій на території США, Канади та Мексики. Знайти їх можна буде за допомогою фірмової програми Volvo.

З 2025 Вольво почне випускати електромобілі, спочатку оснащені роз’ємом Tesla. Водночас їх також можна буде заряджати від CCS за допомогою іншого перехідника, який надасть виробник.

Реклама

Поширюючи свій зарядний стандарт на території Північної Америки, Tesla розраховує, в тому числі, на субсидії, які влада США виділяє на розвиток інфраструктури. На цей час перейти на NACS вже погодилися як автогіганти Ford і General Motors, так і стартапи на кшталт Rivian і Aptera. Також ініціативу підтримали великі виробники та постачальники обладнання для зарядних станцій: ChargePoint, ABB, Tritium і Freewire.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!