Зарядка електромобілів за 5 хвилин стала реальністюКомпанія Ample скоротила процес заміни батарей для електромобілів до 5 хвилин

Компанія Ample скоротила процес заміни батарей для електромобілів до 5 хвилин

Час читання: 2 хв.
0

У сучасному світі швидкість – це все, але для того, щоб зарядити акумулятор електромобіля, потрібне терпіння. Це пов’язано з тим, що навіть найшвидшим зарядним пристроям потрібно багато часу, щоб повністю зарядити батарею. Компанія Ample прагне скоротити цей час, просто замінивши розряджений акумулятор повністю заряджений менш ніж за п’ять хвилин. Зрештою це може призвести до того, що електромобіль заправлятиметься швидше, ніж автомобіль із ДВС, щоб заправитися на АЗС.

Напередодні компанія Ample представила станцію для заміни батарей у електрокарах другого покоління. Нагадаємо, станцію заміни АКБ першого покоління виробник представив ще 2021 року. Причому передували сім років розробок і випробувань.

Це працює таким чином: під’їжджаючи до станції Ample , електрокар розпізнається автоматично, і двері боксу відчиняються. Після правильного паркування всередині станції водій ініціює заміну батареї за допомогою програми Ample на своєму телефоні, а за п’ять хвилин водій знову в дорозі, йдеться на сайті компанії.

Реклама

Тим не менш, Ample не просто задовольняється вирішенням реальної проблеми заміни батареї. Компанія також вважає, що її станція заміни батарей це інновація, яка може стати популярною. Сам бокс є модульною конструкцією, яку можна побудувати всього за кілька днів як одиночний автономний відсік або кілька з’єднаних відсіків.

Якщо компанія дійсно зможе побудувати ці станції та впровадити функціонувальну технологію заміни акумуляторів, то це може зробити революцію у галузі зарядки електрокарів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!