Автопром Великої Британії не впевнений у майбутньому електромобілів

Орган автомобільної промисловості Великої Британії скоротив прогноз продажів акумуляторних електромобілів на 2023 рік

Час читання: < 1 хв.
0

Очікується, що продажі акумуляторних електромобілів у 2023 році у Великій Британії постраждають через інфляційний тиск і відсутність точок зарядки, хоча загальні перспективи реєстрації нових автомобілів у Великій Британії покращилися, заявив у четвер галузевий орган.

Однак Товариство виробників і продавців автомобілів (SMMT) знизило свій прогноз частки ринку акумуляторних електромобілів (BEV) у річному обсязі продажів до 18,4% порівняно з попередньою оцінкою в 19,7%.

У той час як перспективи SMMT щодо електромобілів пом’якшилися, у квітні сектор продемонстрував високі показники: у річному обчисленні поставки електромобілів зросли більш ніж наполовину до 20 522 автомобілів, а частка ринку збільшилася з 10,8% до 15,4%.

Реклама

“Ширші економічні умови і занепокоєння з приводу точок зарядки починають затьмарювати прагнення ринку впровадити мобільність з нульовим рівнем викидів у необхідному масштабі та темпами”, – заявив генеральний директор SMMT Майк Хоуз.

Згідно з галузевими даними, опублікованими Товариством виробників і продавців автомобілів (SMMT), кількість реєстрацій нових автомобілів зростала дев’ятий місяць поспіль, збільшившись на 11,6% у квітні порівняно з минулим роком, до 132 990 одиниць.

Хоуз сказав, що ринок нових автомобілів був дедалі оптимістичнішим, оскільки ослаблення тиску на пропозицію забезпечує такий необхідний імпульс продажам.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!