Audi підтвердила вихід електрокросовера Q6 e-tron у 2023 році

Час читання: < 1 хв.
0

Audi оприлюднила уточнений варіант стратегії переходу на електротягу: виробництво автомобілів із ДВЗ компанія припинить до 2033 року. У повідомленні про стратегію згадується і новий електромобіль – ним стане кросовер Q6 e-tron, який з’явиться вже 2023 року.

Audi Q6 e-tron має заповнити в електричній лінійці бренду простір між компактним Q4 та флагманським Q8 e-tron. Раніше повідомлялося, що позашляховик розробляють на новій платформі PPE, яку він повинен розділити з електричною версією Porsche Macan.

Однак колеги Audi із Цуффенхаузена відклали вихід своєї новинки на рік – до 2024 року. А Audi планує поставити Q6 e-tron на конвеєр заводу в Інгольштадті вже наступного року. Він стане першим електромобілем, виробництво якого тут організують. Інші електромобілі включно нові Q8 e-tron и Q8 e-tron Sportback бренду випускаються в Бельгії.

Таке об’єднання Ауді організує з метою економії на виробництві. Водночас компанія вже пообіцяла, що моделі з ДВЗ поступово заміщатимуться на конвеєрі електричними альтернативами. Таким чином, A4 та A5 незабаром можуть бути переведені на електротягу.

Починаючи з 2029 року, всі заводи Audi на планеті будуть збирати як мінімум одну електричну модель, а до 2033-го компанія планує повністю відмовитися від ДВС. Водночас фірма має намір розширювати виробничі потужності: наприклад, вже зараз Audi та FAW будують новий завод у Китаї. Він орієнтований виключно на складання електрокарів на платформі PPE і має запрацювати у 2024 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!