Штрафи за порушення правил дорожнього руху в Німеччині – що потрібно знати

Час читання: 3 хв.
0
epa09021268 A police officer controls a car at the border crossing checkpoint at the German-Czech border near Bad Gottleuba, Germany, 18 February 2021. Germany has reintroduced border controls from the Czech Republic and Austria due to the increasing number of cases of the coronavirus mutations. EPA-EFE/FILIP SINGER

Штрафи в Німеччині стартують від 10 і доходять до 680 євро залежно від місцевості та “тяжкості” порушення.

Більшість водіїв при вивченні правил дорожнього руху усвідомлює, що в сусідніх країнах ПДР можуть трохи відрізнятися від тих, що діють у їхній країні. Що вже говорити про ті країни, які знаходяться за сотні чи тисячі кілометрів від рідної країни водія.

Як правило, ПДР у багатьох країнах Європи досить схожі, адже майже всі європейські країни є підписантами Женевської та Віденської конвенцій про дорожній рух. Попри це, майже в кожній європейській країні є невеликі відмінності щодо ПДР. Сьогодні Bigmir)Авто розповість про особливості правил дорожнього руху в Німеччині, а також поговоримо про те, які штрафи чекають на українських водіїв за невиконання цих правил.

Реклама

При поїздці до Німеччини, українським водіям можуть стати в нагоді телефони наступних сервісних служб:

  • поліція 110;
  • екстрені служби 112;
  • допомога німецького автоклубу 19211;
  • довідка Infoexpert: 0190-87-22-50.

Штрафи за порушення правил дорожнього руху в Німеччині — таблиця

Штрафів у Німеччині існує безліч, як і в Україні. Щоб поїздки Німеччиною проходили легше, ми зібрали для вас найголовніші та найпопулярніші штрафи на дорогах Німеччини у зручному форматі таблиці:

Який штраф за телефонну розмову за кермом у Німеччині

Як і в Україні, у Німеччині заборонено користуватися телефоном, коли людина перебуває за кермом. Якщо говорити трохи точніше, то штраф водієві можуть виписати саме за те, що він тримає телефон у руках, при цьому розмовляти з кимось все ж таки можна.

Щоб набрати когось або прийняти виклик, водії в Німеччині повинні використовувати систему Hands Free, гучний зв’язок, Android Auto або Apple Car Play. Практика показує, що водії можуть отримати штраф за використання телефону, навіть якщо перебувають просто у заведеній машині з телефоном у руці.

Штраф за використання телефону за кермом у Німеччині складає 110 євро + податок.

Скільки буде штраф у Німеччині за перевищення швидкості

Практично кожен водій чув про легендарні німецькі автобани, на яких нібито не існує жодних обмежень. Водночас, у Німеччині штрафи за перевищення встановлених обмежень швидкості досить високі та мають дуже докладну градацію:

Bigmir)АВТО

Як сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху в Німеччині

Після отримання штрафу в Німеччині, як і в Україні, водієві надходить повідомлення, в якому є всі необхідні реквізити. Сплатити штраф можна у будь-якому банку чи кредитній організації. При цьому квитанцію про оплату штрафу потрібно обов’язково зберігати у себе, оскільки за незгоди із сумою або статтею, за якою виписано штраф, можна подати скаргу.

При цьому варто враховувати, що якщо ви їздите на своєму, а не на орендованому авто в Німеччині, то крім прав та закордонного паспорта, на рахунку у водія має бути сума не менша, ніж вартість страховки на авто.

Якщо після отримання штрафу, ви вже повернулися в Україну, то єдиний спосіб оплати штрафу — за реквізитами через банк. Якщо людина не сплатить штраф після першого повідомлення, їй відправлять ще одне і сума штрафу щоразу зростатиме. Якщо після певної кількості повідомлень людина все ще не сплатила потрібну суму, то до її будинку в Німеччині може прийти судовий пристав і вилучити цінні речі в рахунок погашення боргу. Якщо ви вже виїхали з Німеччини і не сплатили штраф за порушення правил дорожнього руху, то вас можуть змусити сплатити цей штраф при наступному в’їзді в країну або взагалі заборонити в’їжджати на територію Євросоюзу/Німеччини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!