Не треба вірити у дива: як українських водіїв обманюють на АЗС із паливом

Час читання: < 1 хв.
0

В Україні погіршилася якість палива на АЗС із початком повномасштабної війни. Наприклад, бензин А-95 продають на ринку із значними відхиленнями від норми, а зараз водії помітили і низьку якість дизпалива.

Про це повідомив експерт паливного ринку, директор ТОВ “Консалтингова група А-95” Сергій Куюн, передає “Апостроф” .

Водіям не варто сподіватися, що у реаліях сучасного ринку палива вони можуть купити якісні бензин чи ДП із дисконтом у 8-10 гривень. Аналізи бензину А-95 показують погані результати його якості.

Реклама

«Вийшло дослідження Інституту споживчих експертиз, вони зробили аналізи на півтора десятках заправних станцій, і картина дуже сумна. Половина 95-го бензину виявилася не просто з відхиленням, а з такими відхиленнями, які я вже не бачив багато років. Це говорить про те, що навіть якість фальсифікатора знизилася… Бензин – це взагалі тема найбільш проблемна, але вже є нарікання на дизпаливо, а це взагалі щось дуже нове», — сказав Куюн.

Така ситуація пояснюється відсутністю контролю над ринком палива. Найближчим часом це навряд чи зміниться на краще. Тому потрібно ретельно вибирати АЗС та паливо, щоб не зіпсувати їм автомобіль.

«Тому я хочу закликати всіх водіїв бути пильними, не вірити в ті дива, що хтось торгує на 10 гривень дешевше, не вірити, що буває нормальна якість за таку низьку ціну. Я навіть не уявляю, дивлячись на ці аналізи, на вміст цих шкідливих речовин, які можуть статися із сучасною машиною при заправці таким паливом», — підкреслив експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!