Чому автоматизатору ПЗ платять від 3500$ через 2 роки?

Час читання: 2 хв.
0

Автоматизація QA – нова гілка розвитку професії тестування. Виникла не так давно, але дуже стрімко набуває затребуваності на ринку праці.

Оскільки мануальне тестування в деяких випадках займає великий проміжок часу, виникла потреба скоротити деякий функціонал і перекласти його на користь роботи комп‘ютерних технологій. І в такому випадку потрібен розробник, який створить нове ПЗ для тестування основного програмного продукту, ким і є спеціалісти QA автоматизації. Завдяки ним скорочується час релізного циклу, заощаджуються кошти на випуск продукту.

Дійсно кваліфікованих автоматизаторів знайти доволі важко, оскільки в більшості випадків автоматизатори не можуть писати тест-кейси, а тільки складають автотести, або ж навпаки є простими мануальними тестувальниками. Тому компанії завжди шукають золоту середину та утримують таких цінних кадрів. А деякі створюють самостійні QA Automation курси для навчання кадрів за своїми потребами. Хоча в таких випадках спеціалісти стають більш вузькопрофільні і не так цінуються потім на ринку праці.

Закінчивши хороші курси QA Automation спеціаліст виходить на ринок праці з навичками тестувальника та розробника. Тобто автоматизатора можна вважати гібридним спеціалістом, який за потреби виконує роботу за двох. Проходячи курс QA Automation студент освоює навички написання автоматизаційних тестів   та мову програмування (зазвичай це Java або C#). Навчання проходить дуже інтенсивно і за три місяці потрібно оволодіти великим об’ємом інформації і відточити навички.

Спектр завдань на проєкті буде залежати від тематики програмного забезпечення, що розробляється, та зазвичай до них входять: написання нових автотестів, підтримка старого фреймворку, або за потреби створення нового, аналіз регресії (аналіз наявних тестів), документація прогону автотестів. В невеликих компаніях автоматизатор пише ще тест-кейси та аналізує вимоги ПЗ як мануальний тестувальник. В більшості випадків, щоб досконало знати дві області (тестування та автоматизацію), рекомендується починати з мануального тестування, а потім вже, здобувши достатньо досвіду, переходити в автоматизацію. Проте більшість людей обирають шлях вивчення QA автоматизації на курсах з нуля і стають спеціалістами автоматизаторами раніше, тим самим заробляють більше грошей на початку кар’єри.

В цьому випадку, можна проаналізувати, що є закономірність й рівності заробітних плат між розробником та спеціалістом QA автоматизації. За даними аналітиків, розробка та автоматизація – єдині професії в сфері IT, які продовжили ріст з оплати праці від початку року, незважаючи на ситуацію, в той час як мануальне тестування знизилось на 100$. Найбільший ріст показали рівні Team Lead та Senior (+200$), тим часом як Intern та Junior зросли тільки на 75$ і 50$ відповідно. Нині, Middle отримує заробітну плату у розмірі 3500$ вже на другому році роботи.

QA автоматизація – курси, завдяки яким отримуєш стабільну роботу, високий дохід та легкий старт кар’єри.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!