Україна може отримати найкращі САУ у світі

Час читання: < 1 хв.
0

Швеція планує передати Україні САУ Archer та переносні зенітні ракетні комплекси RBS70.

Про це заявила міністр закордонних справ країни Анн Лінде у своєму Twitter, інформуючи про надання сьомого пакету військової допомоги на 500 мільйонів шведських крон, до якого входять боєприпаси для артилерії.

Вона зазначила, що це не останній пакет, і у Швеції розглядають можливість надати шведські артилерійські установки Archer та переносні ЗРК RBS70, а також іншу зброю.

Реклама

Особливістю 155-міліметрової САУ “Арчер” (Archer) є повна автоматизація процесу заряджання зброї під час стрілянини. Тому для обслуговування гаубиці достатньо розрахунку із 3-4 осіб. Закрита кабіна гаубиці має легке бронювання, яке забезпечує захист екіпажу від уламків та стрілецької зброї супротивника.

Щоб привести «Арчер» у бойове становище потрібно лише 30 секунд, такий самий час потрібен, щоб повернутися в похідне становище і продовжувати їзду. Швидкострільність автоматичної гаубиці – 8-9 пострілів за хвилину, тобто за три хвилини вона може відстріляти повний боєкомплект із 21 снаряда.

Дальність стрілянини залежить від типу снаряда. Високоточні керовані снаряди збільшують дальність стрільби до 60 км, тоді як звичайні можна запускати на дистанції 40 км. Управління автоматичною гарматною системою проводиться не з башти гаубиці, а з броньованої кабіни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!