Як помити машину майже без води: 3 способи

0
408

Коли не дуже добре з фінансами, витрачати сто-двісті гривень на мийку машини не завжди підіймається рука. Але ж їздити на брудному авто теж не будеш, і навіть війна тому – не виправдання. Тому “Авто 24” пропонує варіанти, як помити машину без води або з найменшою її кількістю.

Певно, для початку варто нагадати, що мити машину – з відра чи шланга – у неналежному місці як мінімум некультурно, а за великим рахунком незаконно. Але те, про що ми будемо говорити, навряд чи можна вважати мийкою.

Мийка з малою кількостю води не корисна для лаку та фарби, але якщо робити це нечасто, великої шкоди не буде.

Також зазначимо, що прибирання бруду з кузова автомобіля з малою кількістю води пов’язане з травмуванням лакофарбового покриття. Дрібні частинки бруду, які при мийці за звичною технологією у більшості своїй змиваються водою, при сухій мийці залишаються у губці (серветці) і потроху дряпають лакофарбове покриття. Після одного-двох випадків особливих наслідків не буде, але якщо мийкою “насуху” зловживати, на фарбі (лаку) створиться сітка мікроподряпин. З часом блиск зникне, поверхня стане матовою.

Спосіб №1: Препарат “Суха мийка”

За бажання такий можна знайти у відділах автохімії. Це може бути або комплект з пляшки та кількох серветок, або сама лише пляшка з розпилювачем. Її вміст – рідкий шампунь з додаванням воску-осушувача (той самий “гарячий віск”, яким на завершення обдають машину на автомийці). Серветки теж не прості – вони з мікрофібри, тобто по особливому вбирають вологу та утримують бруд.

Препарати так званої сухої мийки зявилися не учора, але масової популярності не отримали. Адже клопоту з ними не набагато менше, ніж з водою

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!