Які наслідки для світового авторинку матиме конфлікт України та Росії

Час читання: < 1 хв.
0

Видання cnbc.com провело опитування серед експертів та з’ясувало, що збільшення напруги між Україною та Росією призведе до того, що світова автомобільна промисловість не випустить мільйони екземплярів машин у 2022 році.

Президент глобального прогнозування в LMC Automotive Джефф Шустер зазначає, що ситуація на світовому автомобільному ринку буде прямо залежати від того, як довго триватиме конфлікт, і які санкції будуть введені.

Зазначається, що автопром вже відчуває проблеми з постачанням джгутів проводів та систем електропроводки. Очікується дефіцит каталітичних нейтралізаторів та чіпів. Криза посилить інфляцію і суттєво підвищить вартість автомобілів.

Конфлікт може призвести до того, що з конвеєрів заводів не зійдуть мільйони екземплярів автомобілів. Аналітики вже скоригували свої прогнози виробництва та скоротили їх на 700 тисяч екземплярів авто у Європі.

Аналітик UBS Патрік Хуммель прогнозує початок дефіциту джгутів, які є дуже важливою деталлю у збиранні авто. Через дефіцит багато виробників будуть змушені скорочувати або зупиняти виробництво.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!