Чому не можна зупинятись на жовтий світлофор в Україні: відео

Час читання: < 1 хв.
0

Миготливий сигнал світлофора завжди викликає дуже багато питань та суперечок серед водіїв.

Теорія та практика поведінки на дорозі, на жаль, дещо відрізняються. Так, у ПДР чітко прописано, що на миготливий зелений водій може їхати, але має бути готовий зупинитися будь-якої миті.

Водночас, на жовтий сигнал світлофора водій не має права їхати. Як виняток, на жовтий дозволяють їхати тільки у випадку, якщо без цього водієві доведеться вдатися до екстреного гальмування.

Насправді, на дорогах водії дуже часто, навпаки, прискорюються на миготливий зелений, щоб встигнути проскочити на жовтий. Спроба чітко слідувати ПДР у такій ситуації може призвести до аварії на дорозі.

Так, на вихідних у Києві сталося одразу два інциденти через завершення маневру на жовтий сигнал світлофора. Перша аварія сталася в Києві на Житомирській трасі, де водій автомобіля Renault протаранив Nissan, який зупинився на жовтий сигнал світлофора.

Подібний інцидент стався у вихідні і в центрі Києва, де Ford підрізав автора відео і різко зупинився на жовтий. На опублікованих кадрах видно, як автомобіль автора явно намагався встигнути проскочити на зелений.

Щоб переглянути відео, натисніть на картинку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!