Tesla показала можливості своїх систем фільтрації повітря

Час читання: < 1 хв.
0

У новому відео компанія Tesla продемонструвала можливості системи фільтрації повітря у електромобілях. Для цього Model Y та BMW помістили у міхур, усередині якого підірвали газові гранати.

Після вибуху міхур заповнився червоним димом, проте повітря в салоні Model Y залишилося повністю прозорим, чого не можна сказати про простір іншого випробуваного автомобіля – власне, BMW. Потім представники Tesla продемонстрували почервонілий фільтр Model Y як доказ його ефективності.

Для електрокарів Tesla використовує технологію високоефективного утримання частинок (HEPA). Це одна з найефективніших технологій фільтрації повітря у світі. Найтонші волокна систем HEPA дозволяють вловлювати найдрібніші частинки.

Функція активується в режимі захисту від біозброї, який включається на консолі електромобіля і проганяє все повітря, що йде в салон через HEPA-фільтр. Представники Tesla впевнені, якщо увімкнути модуль на повну потужність, він справді здатний захистити від біозброї.

Фільтр у Model X у десятеро більший, ніж аналогічний пристрій у звичайному автомобілі, і, за словами автовиробника, «в сто разів більш ефективний, ніж системи фільтрації в автомобільному преміум-класі». HEPA в електромобілях Tesla вловлюють 99,97% тонкодисперсних частинок, газоподібних забруднюючих речовин, бактерій, вірусів, пилку та цвілі.

На сьогодні режимом захисту від біологічної зброї обладнано всі Model Y. За словами Ілона Маска, розміри Model 3 занадто малі для встановлення такої системи. Model X та Model S також оснащені HEPA-фільтрами.

Ідея, на якій хоче зіграти Tesla, полягає в тому, що використання електрокарів не тільки знижує рівень шкідливих викидів, але й захищає водія та пасажирів від вже забрудненого повітря.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!