Названо кросовери які в Україні були найпопулярнішими в різних класах

0
863

Кросовери і позашляховики у нас люблять набагато більше, ніж в більшості європейських (і не тільки) країн. Ці автомобілі універсальні, і на них зручно переміщатися і в місті, і за його межами. AUTO-Consulting з’ясував, які моделі SUV стали у нас фаворитами в різних класах в минулому році.

За даними AUTO-Consulting, SUV в Україні займають цілих 70% ринку. А серед самих кросоверів і позашляховиків найбільшою популярністю у нас користуються SUV С-класу. Їм належить 60% в обсягах продажів SUV. Так що найпопулярніші моделі тут нерідко ставали абсолютними лідерами продажів не тільки в своєму сегмента, а й у всій країні. У 2020-му, за даними AUTO-Consulting, в трійку фаворитів С-класу входять такі моделі. У бюджетному сегменті Low Cost беззаперечний лідер Renault Duster. У середньоціновому сегменті Volume лідирує Toyota RAV4. А в сегменті Premium – Land Rover Evoque. Якщо брати абсолютні обсяги продажів, то трійка лідерів в сегменті C SUV виглядає так:

Toyota RAV4
Renault Duster
KIA Sportage

Другий за величиною серед позашляховиків і кросоверів в нашій країні сегмент D SUV. Йому належить 14%. За даними AUTO-Consulting, лідери в класі D SUV бюджетного і среднеценового сегментів Low Cost + Volume – Toyota Land Cruiser Prado і Skoda Kodiaq. А в сегменті Premium – Lexus RX. У загальному заліку даного класу, трійка фаворитів виглядає точно також:

Toyota Land Cruiser Prado
Skoda Kodiaq
Lexus RX

За даними AUTO-Consulting, третю позицію за обсягами продажів на ринку позашляховиків і кросоверів у Україні займають автомобілі класу B SUV. Їм належить 12% ринку. Серед лідерів продажів тут:

Suzuki Vitara
Chery Tiggo 2
Peugeot 2008

Автомобілі сегмента E SUV, за даними AUTO-Consulting, займають в обсягах продажів кросоверів і позашляховиків в нашій країні 4-у позицію. Їм належить майже 12% цього сегмента. Серед лідерів продажів тут:

Volkswagen Touareg
Mercedes-Benz GLE
Toyota Land Cruiser

Клас F SUV, за даними AUTO-Consulting, – самий нечисленний. Він займає всього 2%. А лідирують тут:

Audi Q7
Mercedes-Benz GLS
BMW X7

А в десятку абсолютних лідерів продажів 2020 року серед SUV всіх класів, за даними AUTO-Consulting, входять, в основному, SUV С-класу, і виглядає вона так:

1. Toyota RAV4
2. Renault Duster
3 . KIA Sportage
4. Toyota LC Prado
5. Hyundai Tucson
6. Mazda CX-5
7. Nissan Qashqai
8. Ford Kuga
9. Skoda Kodiaq
10. Nissan X-Trail

Практично всі ці SUV були на тестах AUTO-Consulting, і треба сказати, що покупці даними моделей зробили правильний вибір.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!