Hyundai встановила рекорд швидкості серед гібридів і водневих машин

У Hyundai розповіли про водневий кросовер Nexo і гібрид Sonata, які зробили рекордні спроби швидкості на поверхні висохлого озера Бонневиль в США

Час читання: 2 хв.
0

Hyundai повідомила про спроби встановлення двох рекордів швидкості на поверхні соляного озера Бонневиль в США серед гібридних автомобілів і серед машин з водневою силовою установкою. На даний момент південнокорейська компанія очікує офіційного підтвердження досягнень в Міжнародної автомобільної федерації (FIA).

Так, в кінці вересня кросовер Hyundai Nexo, оснащений силовою установкою на водневих паливних елементах, зміг розігнатися на висохлому озері в Юті до 170,848 км на годину. Рекордний автомобіль доукомплектовали модернізованим аеродинамічним бампером, каркасом безпеки, системою пожежогасіння і шеститочкові ременем безпеки.

Рекорд серед бензоелектричних машин було встановлено на гібридному седані Sonata нового покоління. До складу силової установки входить дволітровий двигун внутрішнього згоряння потужністю 152 сили, який працює в парі з 52-сильним електромотором. Віддача комбінованої установки становить 195 кінських сил.

Реклама

Hyundai Sonata Hybrid для Бонневіль оснастили новим впускним колектором, модернізованою підвіскою, перенастроєним електронним блоком управління і системою уприскування закису азоту. Як пальне використовували високооктанове гоночне паливо. В результаті седан зміг показати максимальну швидкість в 265,009 км на годину.

Обома автомобілями керував глава відділу розробки нових моторів Hyundai Дін Шлінгман. Рекордні автомобілі будуть показані на початку листопада на тюнінг-фестивалі SEMA в Лас-Вегасі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!