Українці знайшли спосіб обійти розмитнення “євроблях”

0
1090

Як повідомляє Аutonews.ua, останнім часом в європейських консульствах України підскочило число випадків становлення власників автомобілів з іноземною реєстрацією на тимчасовий консульський облік.

Завдяки цьому власники “євроблях” можуть багаторазово перетинати кордон, не вдаючись до розмитнення авто.

Українські дипломати в країнах Європи, особливо у Східній Європі, скаржаться, що через водіїв “євроблях” зараз буквально паралізована робота практично всіх консульств. Дипломатів відволікають від своєї основної роботи.

Наприклад, у Варшаві щодня під консульським відділом збираються кілька сотень українців, які хочуть якомога швидше стати на консульський облік. При цьому співробітники консульського відділу за один день можуть прийняти тільки до 160 осіб. В результаті черга накопичується і створюється напруженість.

Глава консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Крися вважає, що це результат введення в Україні з кінця листопада нових правил розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією і контролю за ними.

Крися зазначила, що потрібно вирішити проблему з власниками “євроблях”, які почали масово ставати на консульський облік. Адже це призвело в тому числі і до зниження грошових надходжень до української казни. Адже за постановку на консульський облік не беруть грошей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!