Експерти СТО пояснили, як зберігати літню резину для максимальної довговічності

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти СТО пояснили, як зберігати літню резину для максимальної довговічності

Неправильне зберігання літньої гуми може позначитися на її стані та ускладнити подальшу експлуатацію. Наприклад, якщо вішати покришки на гачки або складати чаркою, є величезний ризик того, що вони деформуються. Власник СТО розповів, як правильно зберігати гуму.

Що ще відомо

Шини розраховані на значні навантаження при встановленні на транспортний засіб, витримуючи тиск, який може перевищувати півтонни. Однак при знятті з дисків покришки стають вразливішими. Важливо розуміти, що неправильне зберігання може призвести до деформації та зниження їх робочих якостей.

Поширеною помилкою є зберігання шин, складеними горизонтально. Цей метод створює надмірний тиск на нижню частину шини, що призводить до деформації боковини. Згодом це може утруднити створення належного ущільнення при повторному встановленні гуми на колесо.

Реклама

Підвішування шин на гаки або цвяхи – ще один спосіб зберігання, який може призвести до їх ушкодження. Коли покришки підвішені, поверхні приземлення можуть деформуватися, що впливає на їхню здатність правильно герметизуватися при встановленні на колеса. Цей метод може призвести до дорогих проблем надалі.

Деякі можуть запропонувати використовувати ціпки або інші саморобні пристрої для підвішування шин. Однак це також може призвести до деформації та порушення цілісності шини. Найкращий спосіб зберігання літніх покришок – розмістити їх вертикально, на підлозі або на полиці. Таке положення допомагає зберегти їх форму і запобігає непотрібному навантаженню на боковини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!