Автомеханік розповів, як спортивний режим може допомогти КПП у пробках

Час читання: < 1 хв.
0
Автомеханік розповів, як спортивний режим може допомогти КПП у пробках

У більшості великих міст країни попадання в пробку є загальноприйнятою нормою. Однак при цьому значно зношується автоматична трансмісія. Автомеханік розповів, чому в пробках слід переводити машину в спортивний режим, а також пояснив, які вузли зношуються найшвидше при попаданні в щільний міський трафік.

Чому спортивний режим може допомогти КПП

Рух у пробках пов’язане з різкими перемиканнями передач залежно від можливостей, що з’явилися. Іноді водій різко прискорюється до 40 кілометрів на годину, в деяких випадках же повзе по міліметрі за транспортним засобом, що йде попереду.

У цьому випадку трансмісія для економії палива перемикається на другу передачу вже на оборотах в межах 1200. На роботизованих коробках передач постійно прослизає зчеплення. У стандартних гідротрансформаторних трансмісіях безперервно включаються та вимикаються фрикціони, що призводить до підвищеного зносу.

Реклама

У багатьох машинах є спеціальний спортивний режим, суть якого полягає у підвищенні продуктивності транспортного засобу та пізнішому перемиканні на другу передачу. Це відбувається в діапазоні оборотів від 2000 до 2500. Таким чином коробка страждає менше, зменшується її знос. При цьому трохи збільшується витрата палива, проте показник досить незначний у порівнянні з розміром коштів, які доведеться витратити на ремонт коробки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!