Виробники знайшли спосіб позбутися дратівливих сенсорних екранів

Час читання: < 1 хв.
0
Виробники знайшли спосіб позбутися дратівливих сенсорних екранів

Гонка екранів досягла того моменту, коли вони займають всю ширину торпедо. У Mercedes-Benz EQS діагональ монітора становить 56 дюймів, а Cadillac Celestiq — 55 дюймів. У всьому світі автомобілісти чекають, коли ці негласні змагання закінчаться, і автомобілями можна буде керувати комфортом. Можливо, це станеться раніше, ніж ми думаємо. Hyundai запропонував свою ідею.

Що ще відомо

Система Hyundai Mobis – це «голографічний екран». По суті це проекція на лобове скло, яка повинна замінити фізичні величезні монітори. Для створення новинки Hyundai об’єднується зі спеціалістами з оптики Zeiss.

Моніторів не буде, бо на нього перетвориться лобове скло. Передбачається, що голографічний дисплей Hyundai Mobis зможе замінити цифрову панель приладів, інформаційно-розважальну систему та дисплей для передніх пасажирів. Більше того, обіцяється, що проекція не відволікатиме водія від керування.

Реклама

За словами представників Hyundai, дисплей ґрунтується на високотехнологічному проекторі, а також прозорій плівці, яка наноситься на лобове скло. Сама плівка навряд чи товщі пасма людського волосся, її розмір складає всього 100 мікрометрів.

Компанії заявили, що, якщо все складеться вдало, масове виробництво системи може початися вже в 2027 році. Попередня розробка продукту вже ведеться і нещодавно технологія була продемонстрована для клієнтів-автовиробників. Імовірно, йдеться про Hyundai та Kia.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!