BMW змінить дизайн лінійки автомобілів із ДВЗ

Час читання: < 1 хв.
0
BMW змінить дизайн лінійки автомобілів із ДВЗ

Концерн BMW має намір перейти до нової візуальної естетики, заснованої на двох концептах серії Neue Klasse. Відповідно до цих концепцій, компанія планує випустити кілька моделей електромобілів. Однак, як підкреслив директор з дизайну BMW Group Адріан ван Хойдонк в інтерв’ю виданню Top Gear, нова стилістика буде застосовуватися не лише до електрокарів.

За словами ван Хойдонка, дизайн нових BMW із традиційними двигунами буде запозичений у електромобілів з лінійки Neue Klasse. Незалежно від типу двигуна, нові моделі будуть мати схожий зовнішній вигляд та інтерфейс. При цьому він зазначив, що кожна серійна модель матиме унікальний характер – BMW не збирається створювати повністю ідентичні автомобілі різних розмірів.

Крім того, ван Хойдонк зазначив, що зовнішній вигляд перших електромобілів «нової хвилі» буде значною мірою запозичений із уже представлених концептів – седана та кросовера. Хоча можуть бути невеликі зміни у пропорціях та деталях, загальний дизайнерський підхід BMW має намір зберегти.

Реклама

Очікується, що новими моделями в лінійці Neue Klasse стануть електричні седани та кросовери, які можна порівняти за розміром з 3 серією та X3. Найближчими роками BMW планує випустити до п’яти абсолютно нових моделей на акумуляторній основі.

Концепції Neue Klasse розроблялися під керівництвом головного дизайнера BMW Домагоя Дукеча, який, як передбачається, значно визначив стиль бренду до кінця десятиліття. У той же час, нещодавно Адріан ван Хойдонк ініціював серйозні зміни в дизайн-команді: Дукеча перевели на посаду головного дизайнера Rolls-Royce, а за зовнішній вигляд преміальних моделей BMW відповідатиме фахівець, який прийшов з Polestar.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!