Новий кросовер Dacia Bigster представили офіційно (ФОТО)

Час читання: 2 хв.
0
Новий кросовер Dacia Bigster представили офіційно (ФОТО)

Тривале очікування, яке почалося ще 2021 року, завершилося. У Європі відбулася офіційна прем’єра нового кросовера румунського бренду Dacia, який отримав ім’я Bigster. Як і очікувалося, автомобіль виявився старшим братом бестселера Duster і незабаром надійде у продаж у Європі.

Що відомо про кросовер

Новий Bigster виявився близьким філософією до свого прототипу трирічної давності, але одночасно з цим копіює багато візуальних рішень, застосованих у новому поколінні Duster. Світлові кластери машини виконані з використанням LED-елементів і мають світловий підпис у формі букви Y. Боковини прикриті незграбним пластиком, який обрамлює як колісні арки, так і двері, і плавно перетікає в бампери.

Довжина нового Bigster дорівнює 4,6 метрів, ширина – 1,8 метра, а висота – 1,7 метра. Відстань між осями автомобіля становить 2,7 метри.

Фото: Dacia
Фото: Dacia
Реклама

Усередині новий кросовер Dacia всупереч чуткам встановлено лише п’ять посадкових місць (передбачалося, що їх буде відразу 7), а сам інтер’єр практично повторює салон нового Duster і включає цифрову комбінацію приладів діагоналлю 7 або 10 дюймів, 10,1-дюймовий екран мультимедійної системи , акустичну систему Arkamys 3D, панорамний люк у даху та багато іншого.

Bigster базується на платформі CMF-B. Цей візок був використаний при проектуванні свіжої генерації «Дастер». Продавати новинку збираються як з бензиновими, так і біопаливними і гібридними силовими установками, що самозаряджаються.

Фото: Dacia

Дизельного мотора або гібридної системи, що підключається, у «Бігстера» не буде. Потужність силових агрегатів моделі варіюватиметься в межах 130 – 155 кінських сил. Як трансмісії їм виступить як механічна «шестиступка», і АКПП. Привід можна буде вибрати передній чи повний.

Постачання Dacia Bigster до дилерських центрів Європи розпочнеться у першій половині 2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!