Водіям розповіли, що потрібно забороняти шиномонтажникам під час встановлення зимової гуми

Час читання: < 1 хв.
0
Водіям розповіли, що потрібно забороняти шиномонтажникам під час встановлення зимової гуми

Незабаром настає час зміни сезонних шин, черги в шиномонтаж стануть величезними, а співробітники намагатимуться виконувати роботи якнайшвидше, щоб встигнути заробити більше. Найчастіше автовласники не дивляться, як виконують роботи майстра, проте це може призвести до не найкращих наслідків. Експерти перерахували п’ять грубих помилок, яких допускають співробітники під час встановлення зимових шин.

Що ще відомо

Так, в першу чергу затяжка болтів коліс повинна проводитися не по черзі, інакше це загрожує перекосом колеса. На п’ятиспицевих маточинах болти потрібно затягувати в порядку 1-4-2-5-3. Інакше це загрожує появою вібрації.

Наприкінці необхідно використати динамометричний ключ. Інакше можлива поломка шпильки, що призводить до збільшення часу на усунення недоліку. Недосвідчені співробітники шиномонтажу здатні переплутати напрямок обертання шини. Якщо у гуми направлений протектор, можливе погіршення керованості, якщо не дотримуватися вказівок на боковині.

Реклама

При встановленні гуми посадкові краї повинні обробляти спеціальним складом, який допоможе покращити прилягання гуми до диска та зафіксуватись герметично. Ще гірше коли фахівці економлять і використовують для цього відпрацьоване моторне масло, воно призводить до руйнування покришки, оскільки є шкідливим для гуми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!