У шиномонтажі пояснили переваги та недоліки вибору широкої чи вузької гуми

Час читання: < 1 хв.
0
У шиномонтажі пояснили переваги та недоліки вибору широкої чи вузької гуми

Вибір зимових шин – завдання не з простих, особливо коли автовиробник допускає кілька розмірів для однієї моделі. Так, співробітник шиномонтажу розповів, як зрозуміти, яку гуму краще обрати: широку чи вузьку.

Що ще відомо

За результатами різних тестів, більш вузькі шини (175/65 R14) демонструють вражаючу стійкість і керованість на засніжених дорогах, легко справляючись з невеликими нерівностями, які часто зустрічаються в зимових умовах. Під час екстремальних випробувань на звивистій трасі такі покришки забезпечували стабільну поведінку, що призводило до покращення часу проходження кола та контролю над пробуксовками.

Навпаки, ширші шини (185/65R14) є жорсткішими і менш ефективними на нерівних поверхнях, що призводить до нестійкості на пухкому снігу, але при цьому вони добре працюють на гладких, розчищених дорогах. Їхнє зчеплення значно покращується в цих умовах, що допомагає при прискоренні та гальмуванні.

Реклама

Якщо машина часто експлуатується на бездоріжжі, вужчі шини будуть перевагою. Для тих, хто часто їздить розчищеними або асфальтованими поверхнями, ширші шини можуть бути кращим вибором.

Іншим аспектом, який слід враховувати, є економічний вплив. Вузькі шини, які зазвичай встановлюються на диски меншого діаметра, можуть бути приблизно на 25% дешевшими за свої ширші аналоги. Крім того, широкі покришки, як правило, мають триваліший термін служби через менший знос. На закінчення слід зазначити, що ідеальний вибір гуми залежить від бюджету, умов керування та особистого досвіду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!