Керівник BMW попередив про можливу торгову війну між Євросоюзом і Китаєм

Час читання: < 1 хв.
0
Керівник BMW попередив про можливу торгову війну між Євросоюзом і Китаєм

Бос BMW передрік торговельну війну між Євросоюзом і Китаєм. Гендиректор баварського концерну Олівер Зіпсе емоційно прокоментував підсумки п’ятничного засідання Єврокомісії. На порядку денному стояло питання запровадження митних обмежень на китайські електрокари, і більшість країн проголосували за посилення мит. BMW вважає це фатальним сигналом для європейського автопрому, оскільки законопроект може стати каталізатором торгової війни.

Детальніше

Олівер Зіпсе наголосив, що в Євросоюзі та Китаї потрібно врегулювати ситуацію, щоб запобігти торговельному конфлікту, від якого ніхто не виграє. Бос BMW сподівається, що позиція керівництва Німеччини збільшує шанси на переговори. Поки що німці у меншості: Німеччина голосувала проти антикитайських мит разом із чотирма іншими країнами, а за обмеження виступили десять країн, у тому числі Франція, Італія та Польща.

Розлад очевидний, адже Німеччина зацікавлена ​​у продовженні співпраці з Китаєм, а її автовиробники розвивають спільні підприємства у КНР. У свою чергу, автогіганти з Франції та Італії в Піднебесній продають трохи і побоюються, що наплив дешевих електрокарів уб’є їхній бізнес у Європі. У разі введення антикитайських мит відповідь Пекіна може торкнутися інших товарів: китайська влада вже розпочала перевірки імпорту алкоголю, молочних продуктів та свинини з Євросоюзу.

Реклама

Якщо антикитайські мита таки схвалять, під ударом можуть бути французькі виробники коньяку, іспанські постачальники м’яса та німецькі промисловці, які експортують до Китаю люксові автомобілі. Пекін відкрито загрожує заходами у відповідь.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!