Поліція назвала 4 ознаки, що вказують на можливе викрадення автомобіля

Час читання: < 1 хв.
0
Поліція назвала 4 ознаки, що вказують на можливе викрадення автомобіля

Викрадення завжди виявляється повною несподіванкою для автовласника. Незважаючи на те, що здається, що він відбувається спонтанно за зручної нагоди, насправді зловмисники часто до нього прискіпливо готуються. Визначити, що машина потрапила до зони ризику, можна за низкою ознак, які назвав представник МВС у розмові з журналістами. Він нагадав, що викрадають не лише дорогі преміальні машини, а й доступні.

Докладніше про ознаки

Так, найчастіше звертають увагу на автомобілі, власники яких перебувають у від’їзді чи відрядженні. Для цього часто залишають під двірниками брошури або кладуть на капот гілочку. Якщо тривалий час предмет не зникає, то водія немає і він довгий час не заявлятиме в поліцію.

Бувають ситуації, коли машини, оснащені можливістю віддаленого запуску, не можна відкрити з брелока. Часто причиною тому батарейка, що банально сіла, проте іноді трапляється, що зловмисники глушать сигнал за допомогою спеціального обладнання. Коли власник відходить від незачиненої машини, вони роблять викрадення.

Інша ситуація – спрацювання сигналізації без причини. Можливі технічні збої, проте часто це може означати, що автомобіль привернув увагу і його краще переставити на парковку, що охороняється. Часто крадуть не весь автомобіль, можуть привернути увагу шини та диски. Запідозрити недобре можна, якщо на очі трапляться цегла або опора на газоні — так зловмисники готуються до зняття коліс.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!