Volkswagen завершив виробництво Polo в Європі заради дешевого електромобіля

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen завершив виробництво Polo в Європі заради дешевого електромобіля

Volkswagen завершив виробництво моделі Polo в Європі. На заводі в Памплоні, Іспанія, було виготовлено близько 8,4 мільйонів цих автомобілів. Замість субкомпактної моделі планується випуск недорогого електромобіля, повідомляє портал Electrek.

Polo виробляли в Іспанії з 1984 року, і вона довгий час входила до числа бестселерів на європейському ринку. Однак за результатами перших восьми місяців цього року, модель посідає лише восьму позицію.

Очікується, що замість Polo завод почне виробництво невеликого електромобіля на модифікованій платформі MEB. Випуск новинки запланований на 2026 рік, а орієнтовна ціна становитиме близько 25 тисяч євро.

Водночас, в Іспанії продовжать випуск бензинових моделей T-Cross і Taigo. Polo залишатиметься у виробництві в деяких інших країнах, зокрема, у ПАР і Бразилії.

Заміною для Polo, ймовірно, стане серійний електромобіль на базі концепту Volkswagen ID.2all, представленого в березні 2023 року. Цей чотириметровий хетчбек має передній привід, єдиний електродвигун і здатний проїхати до 450 кілометрів на одному заряді.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!