Водіїв в Україні незаконно штрафують. Чи потрібно сплачувати штрафи, якщо в уряді їх заборонили

Час читання: < 1 хв.
0
Водіїв в Україні незаконно штрафують. Чи потрібно сплачувати штрафи, якщо в уряді їх заборонили

Поліцейські в Україні почали масово штрафувати водіїв за прострочені документи, хоча ці штрафи є незаконними. Причина такої ситуації — поширене порушення, яке насправді не повинно каратися, згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, повідомляє НП.

Штрафи: масово і незаконно

Реклама

В Україні водії-початківці отримують тимчасове посвідчення водія, яке дійсне протягом двох років. Після закінчення цього терміну, документ втрачає чинність, і водій зобов’язаний замінити його на постійне посвідчення в сервісному центрі.

Однак у зв’язку з введенням воєнного стану, Кабінет Міністрів України у 2022 році прийняв постанову №184, яка продовжила термін дії всіх водійських документів до закінчення воєнного стану.

Незважаючи на це, поліція продовжує штрафувати водіїв за прострочені документи, хоча цей акт регулює ситуацію.

Юристи, до яких звертаються водії, повідомляють про масове накладання штрафів. Поліцейські стверджують, що водії мали можливість обміняти права протягом 2,5 років без ризику для життя та здоров’я. Тому за прострочені документи водіїв змушують сплачувати значний штраф — 3400 гривень, який потрібно оплатити протягом 15 днів.

Оскільки ці штрафи є незаконними, водії можуть їх уникнути. Для цього потрібно звернутися до суду, який у подібних випадках зазвичай стає на сторону водіїв.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!