BMW запропонувала М-підвіску за підпискою: потрібно платити щомісяця

Час читання: < 1 хв.
0
BMW запропонувала М-підвіску за підпискою: потрібно платити щомісяця

BMW запровадила нову модель підписки на адаптивну M-підвіску, яка тепер доступна за щомісячною платою. Один з користувачів Reddit виявив, що німецький виробник рекламує розширення можливостей через програму ConnectedDrive у Словенії, де адаптивна M-підвіска пропонується за 25 євро на місяць, причому перший місяць безкоштовний. Окрім цього, доступна передплата на асистент паркування. Виявилося, що всі ці технології вже встановлені в автомобілях, але блокуються програмно.

Портал Motor1.com розкрив, що адаптивна M-підвіска може бути оплачена при замовленні автомобіля, але навіть у базових комплектаціях необхідне обладнання вже є, проте заблоковане на програмному рівні. У більшості моделей просунуте шасі не є додатково платним, але є винятки: на моделі 3-Series, 4-Series, Z4, X1, X2 та X5.

Реклама

У базовій комплектації BMW 3-Series адаптивна M-підвіска відсутня, але вона доступна в пакеті Dynamic за 1050 доларів. Та ж ситуація з 4-Series та Z4, де ціна обладнання складає 1500 та 2450 доларів відповідно. Для кросоверів ціни ще вищі: пакет M Sport коштує 2000 доларів для X1, 2500 доларів для X2 та 2750 доларів для X5. Наразі невідомо, чи можливо неофіційно активувати це обладнання без підписки.

Це не перший випадок, коли BMW намагається монетизувати функції, які вже включені в ціну автомобіля. Минулого року компанія спробувала ввести платний підігрів сидінь, але від цієї ідеї відмовилася восени через низький попит. В соцмережах висловлюється занепокоєння, що в майбутньому повний функціонал автомобіля може бути доступний лише першому власнику.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!