У Німеччині обвалилися продажі електромобілів

Час читання: < 1 хв.
0
У Німеччині обвалилися продажі електромобілів

У Німеччині різко впали продажі електромобілів. У липні 2024 року на найбільшому ринку Європи було продано 238,3 тисячі нових легкових автомобілів, що на 2% менше порівняно з попереднім роком. Зокрема, продажі автомобілів без ДВЗ знизилися на 36,8% і склали 30,7 тисяч одиниць. Таке значне скорочення продажів електромобілів пов’язують із рішенням німецького уряду припинити субсидування галузі. Німеччина не єдина в цьому: у Швеції та Швейцарії продажі електромобілів зменшилися на 15-19%.

Експерти вважають, що найближчим часом ознак відновлення продажів електромобілів не передбачається. Автомобілі без ДВЗ стали дорожчими, що змушує німецьких споживачів обирати більш традиційні силові установки, такі як гібриди. У липні 2024 року продажі електрифікованих автомобілів (HEV + PHEV) зросли до 79,9 тисяч одиниць, що на 18,4% більше порівняно з попереднім роком.

Аналітики зазначають, що ринок електромобілів втратив динаміку, покупці почали сумніватися у перспективності такого транспорту, і виробникам автомобілів та постачальникам компонентів доведеться переглядати свої плани. Наприклад, доходи Volkswagen у 2025 році можуть скоротитися на два мільярди євро, оскільки виробництво електромобілів доведеться призупинити, а частину інвестицій перенаправити на традиційні моделі.

Постачальники також стикаються з труднощами: французька компанія Valeo SE намагається продати два заводи через недостатнє завантаження виробничих потужностей. Постачальник OPmobility повідомив Bloomberg, що обсяги продажів електромобілів становлять «приблизно половину того, що очікували виробники».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!