Легендарний седан Peugeot 508 знімають із виробництва

Час читання: 2 хв.
0
Легендарний седан Peugeot 508 знімають із виробництва

Peugeot оголосила про завершення виробництва моделі 508, що знаменує кінець ери седанів з двигунами внутрішнього згоряння у французького бренду. Актуальне друге покоління 508 припинить своє існування в грудні цього року після шести років на ринку. Це рішення обумовлене планами компанії зосередитися на розвитку електромобілів.

508 залишалася єдиною моделлю в лінійці Peugeot без електричної версії. “Ми вирішили сконцентруватися на електромобілях у Європі, дотримуючись визначеного напрямку,” – заявили в Peugeot. До кінця року компанія продовжить продажі моделі 508 та її універсалу 508 SW, але лише в гібридній версії GT. Це фактично означає завершення діяльності суббренду Peugeot Sport Engineered (PSE), оскільки інші моделі Peugeot не пропонувалися у цьому варіанті.

Реклама

Модель Peugeot 508 PSE складала лише близько п’яти відсотків від загальних продажів 508. Вона конкурувала з потужними представницькими седанами, оснащеними 1,6-літровим бензиновим двигуном у поєднанні з електромотором, що забезпечувало загальну потужність 335 к.с.

Хоча 508 знімається з виробництва, майбутнє седанів Peugeot може бути пов’язане з електричною силовою установкою. На виставці споживчої електроніки 2023 року Peugeot представила концепт “Inception”, заснований на новій архітектурі STLA Large від Stellantis. З батареєю ємністю 100 кВт·год, “Inception” обіцяє запас ходу близько 800 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!