Mercedes-Benz AMG готується до запуску нового електричного автомобіля

Час читання: < 1 хв.
0
Mercedes-Benz AMG готується до запуску нового електричного автомобіля

Mercedes-Benz AMG, відомий своїми потужними двигунами V8 і V12, активно переходить до розробки електричних автомобілів. Компанія вже представила електричні версії моделей Mercedes EQE седан, EQE SUV та EQS хетчбек і наразі працює над першим спеціально розробленим електричним автомобілем, чий прототип нещодавно потрапив у об’єктиви камер.

Новий електромобіль буде побудований на модульній платформі AMG для електричних авто, відомій як AMG.EA, і його дебют очікується наприкінці 2025 або на початку 2026 року. На перших шпигунських фотографіях зображено стильний чотиридверний хетчбек, який може стати електричною альтернативою GT 4-Door Coupe.

Є ймовірність, що нова модель зберігатиме назву GT в серійній версії, і обидві моделі можуть продаватися паралельно, оскільки GT 4-Door Coupe було оновлено лише рік тому. Mercedes також підтвердив використання осьових моторів від Yasa, дочірньої компанії, що спеціалізується на високопродуктивних електродвигунах. Ці мотори є легшими і компактнішими за традиційні радіальні, але їх виробництво є складнішим і дорожчим.

Реклама

Дизайн нового автомобіля буде зосереджений на підвищенні ефективності, включаючи активні аеродинамічні елементи і логотип, схожий на ті, що використовуються на автомобілях Формули-1 та гіперкарі One. Деякі фотографії також демонструють активний задній спойлер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!