Ціни на вживані автомобілі в США стрімко зростають

Час читання: 2 хв.
0
Ціни на вживані автомобілі в США стрімко зростають
Середня ціна нового автомобіля в США становить близько 50 000 доларів, що змушує покупців звертати увагу на ринок вживаних машин, значно підвищуючи їхні ціни. Це стосується не лише мало використовуваних автомобілів, а й старих машин, які також стають дуже дорогими.

Згідно з дослідженням iSeeCars, середня ціна 10-річного автомобіля зараз становить 12 194 долари, що на 60% більше порівняно з 7 583 доларами у 2014 році. Частка ринку старих автомобілів зараз становить 22,7%, що свідчить про зростання попиту. Все більше людей купують старі автомобілі і готові платити за них більше.

Зміни почалися з початком пандемії COVID-19. На початку 2020 року частка ринку становила 15,1%, а середня ціна продажу була 9 135 доларів. До 2022 року ці показники зросли до 19,2% і 12 549 доларів відповідно.

«Зростання цін на транспортні засоби є неминучим», — сказав Карл Брауер, виконавчий аналітик iSeeCars. — «Коли різко зростають ціни на нові та мало використовувані автомобілі, це впливає і на старі автомобілі, навіть на ті, що випущені більше десяти років тому».

Реклама

Популярність позашляховиків залишається високою, але дослідження, яке охопило 169 мільйонів вживаних автомобілів, показало, що седани, хетчбеки та універсали також дуже популярні. Hyundai Sonata показав вражаюче зростання частки ринку на 484,3% серед 10-річних автомобілів і старше. До першої п’ятірки також увійшли Subaru Legacy, Impreza та Impreza універсал, а також Mercedes-Benz C-Class. Незважаючи на твердження деяких автовиробників, багато покупців все ще віддають перевагу автомобілям, які не є великими позашляховиками.

«Хоча старі седани, універсали та хетчбеки не такі популярні серед покупців нових автомобілів, вони завойовують частку ринку вживаних автомобілів», — зазначив Брауер. — «Їхня нижча вартість, легше використання та вища паливна ефективність роблять їх чудовою альтернативою більшим вантажівкам і позашляховикам, які коштують дорожче та вимагають більших витрат на паливо і страхування».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!