Прототипи електромобіля Ferrari вже мають за собою тисячі кілометрів випробувань

Час читання: < 1 хв.
0
Прототипи електромобіля Ferrari вже мають за собою тисячі кілометрів випробувань

Перший електромобіль Ferrari буде представлений наприкінці 2025 року, а запущений у виробництво – на початку 2026 року. Таку інформацію підтвердив генеральний директор італійського бренду Бенедетто Вінья британському виданню Autocar. Топ-менеджер також поділився подробицями про процес розробки електрокара і спростував деякі чутки, пов’язані з ним.

За словами Бенедетто Віньї, прототип електрокара вже пройшов кілька тисяч кілометрів. Очевидно, йдеться про мул з модифікованим кузовом Maserati Levante, один з яких сфотографували шпигуни минулого місяця. Компанія Maserati з Маранелло використовувала цю модель як ранній прототип-донор для власного кросовера Prosangue. Форма електрокара ще не була офіційно оголошена, але судячи з патентних зображень, опублікованих два з половиною роки тому, це буде суперкар з обрисами, схожими на бензинову модель з середньомоторним розташуванням двигуна.

Реклама

Минулого місяця агентство Reuters повідомило з посиланням на інсайдерів, що перший електромобіль Ferrari коштуватиме щонайменше 500 000 євро і що компанія вже розробляє другу модель без двигуна внутрішнього згоряння. Бенедетто Вінья назвав цю інформацію «сюрпризом» і відмовився її підтверджувати. За його словами, виробник фактично приймає рішення про ціну нового продукту за місяць до його запуску.

Компанія вироблятиме електромобілі та їхні ключові компоненти, включаючи електродвигуни та акумулятори, на своєму нещодавно відкритому заводі E-building. У той же час, самі акумуляторні батареї будуть закуповуватися у кількох неназваних постачальників. Подробиць небагато, але Бенедетто Вінья заявив, що широко розповсюджені літій-залізо-фосфатні батареї ніколи не будуть використовуватися, оскільки вони недостатньо хороші для Ferrari.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!