Правила для водіїв в Україні: чи необхідні аптечка та вогнегасник у авто

Час читання: < 1 хв.
0
Правила для водіїв в Україні: чи необхідні аптечка та вогнегасник у авто

В Україні поліцейські іноді штрафують водіїв за відсутність аптечки та вогнегасника в автомобілі. Проте таке покарання не завжди є обґрунтованим.

Видання novyny.pro роз’яснило, чи зобов’язаний водій возити з собою в автомобілі аптечку та вогнегасник.

Чи повинен водій возити в авто аптечку та вогнегасник

Аптечка та вогнегасник – важливі предмети, які можуть урятувати життя у разі виникнення екстреної ситуації. Експерти рекомендують завжди мати їх у автомобілі.

В Україні заборонено експлуатацію транспортних засобів з технічними несправностями, за що передбачено штраф у розмірі 340 грн. Згідно з ПДР, в автомобілі повинні бути аптечка та сертифікований вогнегасник.

Проте водій має право не повідомляти інспектора про відсутність аптечки чи вогнегасника. Поліцейські можуть самостійно перевірити їх наявність.

Штраф за відсутність аптечки та вогнегасника в авто

Як зазначалося, за експлуатацію транспортних засобів з технічними несправностями передбачено штраф у розмірі 340 грн. Однак, відсутність аптечки або вогнегасника до цієї категорії не входить. Тому штраф за відсутність цих предметів у авто не є законним, і водій може отримати лише попередження від інспекторів.

Водіїв, які надають послуги з перевезення пасажирів, можуть оштрафувати за відсутність аптечки або вогнегасника на 680 грн. За повторне порушення можливо позбавлення посвідчення водія на строк від 3 до 6 місяців.

Експерти закликають водіїв завжди мати в автомобілях аптечку та вогнегасник. Ці предмети можуть стати в пригоді в екстреній ситуації та допоможуть уникнути зайвих проблем. Також варто регулярно перевіряти термін придатності медичного приладдя та вогнегасника, і за потреби їх замінювати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!