Jaguar завершує випуск п’яти моделей, щоб звільнити місце для електрокарів

Час читання: < 1 хв.
0
Jaguar завершує випуск п'яти моделей, щоб звільнити місце для електрокарів

Компанія Jaguar Land Rover оголосила про значні зміни у своєму модельному ряді, спрямовані на підготовку до майбутнього електричного напряму. Згідно з оголошенням генерального директора JLR Адріана Марделла, п’ять моделей Jaguar будуть виключені з продажу. Серед них седани XE і XF, спортивний F-TYPE, а також позашляховики E-PACE і I-PACE припинять своє існування. Єдиним моделем, яка залишиться в поточному модельному ряду, буде F-PACE.

Це рішення пов’язане з низькою рентабельністю вищезгаданих моделей та стратегією збільшення прибутковості компанії. Крім того, ця реорганізація вплине на австрійський завод Magna Steyr, який виробляв E-PACE та I-PACE.

Jaguar готується до випуску трьох нових електричних моделей на платформі Jaguar Electrified Architecture (JEA). Перша з них, електричний чотиридверний GT з запасом ходу близько 700 км, буде представлена ​​у вигляді прототипу в США вже цього року з планами на випуск у 2026 році. Крім цього, JLR планує випустити шість нових електромобілів для обох брендів протягом трьох років, фокусуючись на продажу високомаржинальних та спеціальних моделей для покращення фінансових показників компанії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!