Audi збирається відмовитись ще від трьох моделей після 2025 року

Час читання: < 1 хв.
0
Audi збирається відмовитись ще від трьох моделей після 2025 року

Audi оголосила про плани оновлення своєї лінійки на 2025 рік, однак деякі моделі A5 та їх спортивні версії S5 та RS5 у вигляді купе та кабріолета не будуть представлені в наступному модельному році, повідомило видання Car and Driver.

Модель Audi A5 з’явилася в 2008 році з елегантним та стильним дизайном, спочатку в кузові купе з 3,2-літровим V6 двигуном та шестиступінчастою автоматичною коробкою. Пізніше модель S5 отримала 4,2-літровий V8 та механічну трансмісію. Кабріолет був представлений у 2010 році з вибором між 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном або наддувним V6, а також семиступінчастою коробкою передач для версії S. У 2013 році модель S5 купе перейшла на шестисилиндровий двигун.

Друге покоління моделі Sportback стало більш виразним з турбованим чотирициліндровим двигуном для A5 ​​та турбованим V6 для S5. Початково A5 пропонувалася з механічною коробкою передач, тоді як S5 використовував восьмиступінчасту автоматичну трансмісію. RS5 завжди відрізнявся як найпотужніша версія. Дебютувавши в 2013 році в США, перше покоління RS5 мав 444-сильний 4,2-літровий V8 з семиступінчастою коробкою з подвійним зчепленням.

У другому поколінні RS5 використовувався бітурбований V6 з такою ж потужністю та восьмиступінчастою автоматичною коробкою. Незважаючи на поступове відмовлення від двохдверних варіантів A5, S5 та RS5, моделі A5 Sportback, S5 Sportback та RS5 Sportback залишаться у лінійці з невеликими оновленнями.

Audi також розширила опції в деяких пакетах, включивши задні USB-порти в пакет Convenience. Усі версії A5 тепер оснащені чорним зовнішнім оздобленням, а також введено новий пакет S line Plus з ще більш затемненим оздобленням для модифікацій Premium Plus та Prestige.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!