Tesla опинилася під санкціями Євросоюзу: дешевих електромобілів більше не буде

Час читання: < 1 хв.
0
Tesla опинилася під санкціями Євросоюзу: дешевих електромобілів більше не буде

Американський автовиробник Tesla оголосив про підвищення цін на свої електромобілі Model 3 в кількох європейських країнах, зокрема в Німеччині, Нідерландах і Іспанії, на 1500 євро. Це рішення було зумовлене введенням Європейською комісією підвищених тарифів на електромобілі, які виробляються в Китаї.

Tesla виробляє свої автомобілі Model 3 в Шанхаї і є найбільшим експортером електромобілів з Китаю. Вже в червні компанія попереджала про можливе зростання цін через нові тарифи, які були введені 4 липня. Ці заходи є тимчасовими і будуть діяти до ухвалення остаточного рішення про мита до листопада цього року.

Метою введення тарифів було запобігання потоку на європейський ринок електромобілів, які отримують несправедливі субсидії.

Tesla активно співпрацює з Європейським союзом під час розслідування і отримала тимчасовий тариф в розмірі 20,8%. Однак компанія також запитала перегляду своєї ставки, оскільки розмір тарифів варіюється і може сягати до 37,6%, залежно від виробника.

Це рішення є частиною більш широких заходів щодо торговельних співвідносин між Європейським союзом та країнами-виробниками електромобілів, спрямованих на забезпечення рівних умов конкуренції на ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!