Toyota випускала неякісні автомобілі: список та причини

Час читання: < 1 хв.
0
Toyota випускала неякісні автомобілі: список та причини

3 червня 2024 року Toyota Motor Corporation повідомила про тимчасове призупинення продажів трьох моделей автомобілів на японському ринку. Це рішення було ухвалено після проведення розслідування заявок на сертифікацію моделей, яке розпочалося 26 січня за дорученням Міністерства землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії (MLIT). У ході перевірки з’ясувалося, що сім моделей автомобілів, включаючи деякі, виробництво яких було припинено ще у 2014 році, проходили випробування методами, які не відповідають державним стандартам.

Зокрема, проблеми стосувалися недостатніх даних випробувань на захист пішоходів та пасажирів для таких моделей, як Corolla Fielder, Axio та Yaris Cross, а також помилок у краш-тестах та інших методах тестування у моделей Crown, Isis, Sienta та RX, які вже зняті з виробництва.

Після ретельних внутрішніх перевірок, проведених Toyota, було підтверджено, що виявлені автомобілі не мають порушень у методах виробництва, які могли б суперечити законам і нормативам. Незважаючи на це, компанія вирішила призупинити відвантаження та продажі моделей Corolla Fielder, Corolla Axio та Yaris Cross, що виробляються в Японії, починаючи з поточного дня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!