У двигунах нових Toyota та Lexus знайшли небезпечне сміття

Час читання: < 1 хв.
0
У двигунах нових Toyota та Lexus знайшли небезпечне сміття

Поява в нових поколіннях Toyota Tundra і Lexus LX більш сучасного твін-турбованого мотора V6 замість атмосферного V8, який раніше використовувався, викликала неабиякий скептицизм з боку фанатів цих автомобілів. А тепер у них, схоже, є вагома нагода переконатися у своїй правоті.

Toyota оголосила масштабний відгук у США пікапів Tundra та позашляховиків Lexus LX актуальних генерацій через виявлене в їх моторах сміття. Під сервісну кампанію підпадають машини 2022-2023 модельних років, оснащені силовим агрегатом Toyota V35A-FTS V6.

Як стверджує компанія, уламки під час механічної обробки двигунів на етапі їх виготовлення не були очищені належним чином, що потенційно могло забруднити всю партію таких моторів.

Двигуни V35A-FTS оснащені спеціальними корінними підшипниками колінчастого валу, які дозволяють кривошипу обертатися всередині вузла двигуна.

Через високий тиск на корінні підшипники в цій конкретній конфігурації двигуна сміття з часом може прилипати до підшипників при постійному високому навантаженні, що, у свою чергу, здатне привести їх до виходу з ладу, а також до детонації двигуна, його нерівній роботі або неможливості запуску.

Але ще тривожніше виглядає можливість раптової втрати потужності під час швидкої їзди, що загрожує виникненням аварійних ситуацій.

Як компанія збирається вирішувати проблему, що виникла, поки невідомо. Зараз вона зайнята тим, щоб сповістити всіх власників дефектних двигунів про запланований відгук.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!